Thursday, January 7, 2010

Shounen Onmyouji

Cím: Shounen Omnyouji
Magyar jelentés: Tinédzser démonűző
Év: 2006-2007
Stúdió: Studio DEEN
Részek száma:
26
Műfaj: természetfeletti, shounen, fantasy,történelmi, démonok, szerelem, dráma
Opening címe: Hikita Kaori - Egao no Wake
Ending címe: Kaida Yuki - Yakusoku
Ismertető: Abe no Masahiro 13 éves. Onmyouji(démonűző) szeretne lenni, de még kiskorában elvesztette a Kenki képességét(képes látni a démonokat,szellemeket és képes elűzni őket) Egyik nap találkozik egy kutyaszerű démonnal és meglepve tapasztalja, hogy látja őt. El is nevezi őt Mokkunnak. Amikor Masahiro már végleg lemondott az onmyouji szakmáról nagyapja megbízza őt, hogy űzzön el egy démont. Mokkunnal elmegy és ez a démonűzés egy örökre szóló barátságot hoz létre köztük. Masahironak visszatér a Kenki képessége és megismeri Mokkun igazi nevét(Guren). Innentől kezdődik Masahiro onmyoujivá válása, amiben Guren segíti.
Vélemény: Az anime nagy felüdülés volt számomra. Szeretem az ilyen történelmi animéket, amik nem a történelemre támaszkodik csak, hanem ad valami extrát is. Ennek ellenére tökéletesen bemutatta az akkori életet,társadalmat. Illetve egyik kedvenc műfajom a természetfeletti is. A szereplők változatosak, jól kidolgozottak voltak. Bár tökéletesen lezárta az animét, pár megválaszolatlan kérdés még maradt. Összeségében remek anime volt és kedvenceim közé került.
Osztályozás: 10/10
Kedven szereplő: Abe no Masahiro, Fujiwara no Akiko, Guren, Rikugo,Abe no Seimei
Utált szereplő: Chishiki no Guuji

2 comments:

EeNii. said...

Immmmádom~ Annyira hihetetlen jó anime,h késsz van xD
én is késsz vok től x3
töxar volt mikor eljutottam az uccsó részhez T_T

Anonymous said...

Az egyik kedvencem. :) Mindenesetre eléggé elszomorító, hogy 2. évadot egyáltalán nem terveznek, és a novellákat csak kínaira fordítják le, angolra nem.
A Shounen Onmyoujiban imádtam meg Kaida Yukit is. Egysezrűen tökéletesen passzolt Masahirohoz. <3

Post a Comment