Friday, January 29, 2010

Baka to Test to Shoukanjuu 1.rész


Ez az anime az egyik kedvencem a 2010 téli anime szezonból. Az anime paródiák mellett rengeteg komikus élethelyzetet vonultat fel és a szerelem is megtalálható benne.
Rész rövid ismertetése: Akihisa Yoshii az egyik legnagyobb idióta az iskolában. Ez egy olyan különleges akadémia, hogy a diákok osztálya, termeinek állapota a tesztjeik eredményétől függ. A legokosabbak úgy élnek, mint a királyok a legbutábbak úgy, mint a koldusok. Yoshii a legrosszabb osztályba, az F-be kerül. Oda kerül egyik legtöbb ismerőse és az a lány, aki tetszik neki. a neve Himeji Mizuki. Ő eléggé beteges, emiatt nem tudta megírni a tesztét és ide került. Van az iskolában egy harci verseny. Egy hologrammos kivetítővel megidézik a diákok saját maguk hologrammját és a tudásszintjüktől függenek a pontjaik. Ha egy rosszabb osztály kihív egy jobb osztályt és a rosszabb osztály nyer, akkor termet cserélnek. Yoshii Mizuki miatt elindít egy ilyen viadalt az eggyel jobb osztállyal. Végül Mizukinak hála megnyerik a versenyt. A lányról kiderül ,hogy egy zseni, csak mivel sokszor beteg sose tudja rendesen megírni a tesztet. A rész azzal ér véget, hogy az A osztály kihívja az F osztályt.

2 comments:

Anonymous said...

Az első rész nagyon tetszett, pedig egyáltalán nem ezt vártam tőle, tekintve, hogy a téli szezon egyszerűen borzalmas. (Durarara még jónak néz ki, de azonkívül max az előző évszaki animéket folytatom. ~)

A karakterek nagyon jól elvannak találva, de ettől függetlenül kicsit félek, mert nem egyszer volt már olyan, hogy a készítők a végére egy teljesen értelmetlen részt raktak be, és elszúrták az egész animét. Reménykedjünk, hogy nem ez lesz. :)

Sillya said...

Hát igen... ebben én is reménykedem. Nem lenne jó elcseszni ezt az animét. Kár lenne érte.:S De így három rész után azt mondhatom eddig tartja a szintet.^^

Post a Comment