Monday, January 25, 2010

Bakemonogatari

cím: Bakemonogatari
cím magyar jelentése:
Szörnytörténetek
Stúdió: Aniplex,SHAFT
Műfaj: szörnyek,természetfeletti, szerelem
Részek száma: 13
Opening: Chiva Saito -Staple stable (ep 2,6,7,11,12)
Emiri Katou -Kaerimichi (ep4)
Miyuki Sawashiro - ambivalent world (ep 8)
Kana Hanazawa -Ren'ai Circulation (ep 10)
Ending:
Supercell - Kimi no Shiranai Monogatari
Nagi - Performed
Történet: Ez az anime 5 kisebb történetet dolgoz fel, melynek összekötői a főszereplő Araragi Koyomi, aki egy volt vámpír és az ő megmentője és persze a másik 5 történetben a megmentő, Oshino Meme.
1.történet: Koyomi elkap egy lányt, akinek egyáltalán nincs súlya. Innentől kezdve elkezdi érdekelni a titokzatos lány. Kiderül, hogy a neve Senjougahara Hitagi. A fiút különös módon "megkéri", hogy tartsa meg titkát és ő inkább felajánlja segítségét.
2.történet: Koyomi találkozik egy általános iskolás lánnyal, Hachikuji Mayoi-val. Nem találja az anyukáját és mindenképp meg szeretné keresni. De fokozatosan kiderül valami más is áll a háttérben.
3.történet: Kanbaru Suruga egy alsóbbéves Koyomihoz képest. A kosárlabda csapat tagja és Hitagi volt barátnője. De mégis egy titkokkal teli lány, aki egyáltalán nem kedveli Koyomit.
4.történet: Suruga és Koyomi egy templomhoz mennek és ott találkoznak egy lánnyal, aki egy bizarr szertartást végzett. Koyominak nagyon ismerős a lány és később eszébe jut, hogy az egyik húgának a barátnője, Nadeko Sengoku, aki nagyobb veszélyben van, mint hitték.
5.történet: Ez Koyomi múltjába is visszanyúlik. Koyomi első iskolás barátja, aki sokat segített neki az Hanekawa Tsubasa, akit nem az igazi szülei nevelik és rengeteg stressz éri. Ennek egy következménye lesz.
Kedvenc karakterek: Senjougahara Hitagi, Nadeko Sengoku
Utált karakterek: -
Vélemény: Erre az animére leginkább a furcsa szó illik. Eléggé érdekesek a részek és az animáció se a szokásos. De a történetek titokzatosak,érdekesek és izgalmasak. Szerintem a jobb animék közé tartozik.
Osztályozás: 10/7


1 comments:

EeNii. said...

ezt is tervezem megnézni .3

Post a Comment