Monday, July 14, 2014

Magi: Alma Toran történetszál



Bár későbbre terveztem, de ha már megírtam a véleményt, akkor ezt is xD Ezt azért írom, hogy aki esetleg csak az animét akarja nézni, de vágyik kis spoilerre vagy aki csak szeretné elolvasni a fejezetekhez fűzött kritikákat, az értse amiről írok a fejezetek véleményezésénél. :) Bár próbálok minél kevesebb spoilerrel írni, de azért lesznek benne. :'D

Történet: Aki látta végig az animét/olvasta a mangát az tudja, hogy Aladdin megígérte Kouennek, hogy ha az egésznek vége, akkor megmutatja neki az igazságot Alma Toran-ról. Ezt Aladdin meg is teszi néhány hónap után, ahol Sindira és Kou Birodalom is részt vesz/fontosabb szereplők is. Mi is Alma Toran? Egy másik világ, ahonnan Aladdin, Solomon és a djinnek származnak. Ebben a világban több faj is létezik, nem csak az emberek. Azok elkezdtek háborúzni egymással és az embereket csak tápláléknak tekintették. Ekkor megjelent a világ teremtője, Illah, aki mágiát adott az embereknek és megparancsolta nekik, hogy egyesítsék az egész világot egy király alatt. Ezt nevezik Alma Torannak. Ezzel az volt a célja, hogy béke legyen minden faj között, de persze ezt egy idő után elfelejtették és elkezdték elnyomni a különböző fajokat. Létrehozták a tornyokat, amikkel elnyomták a fajok gondolkodásképességét.  Csak eszközként és alsóbbrendű lényekként tekintették őket. Létre is hoztak egy vallást, ami Illah-ot isteníti és a különböző fajok elnyomása/kiírtása a cél. Persze a tornyoknak volt hátránya, hisz nagy mennyiségű magoit vettek el a használójától, így bizonyos mágusokat is csak eszközökként, a tornyok működtetőjeként tekintettek rá. David, Solomon apja az egész vallásnak a vezetője. Solomon volt az első, aki fellázadt ellene. Létrehozta az Ellenállás nevű mozgalmat és célja Alma Toran elérése volt.

Fontosabb szereplők:

Solomon: Aladdin világának teremtője és Alma Toran királya. Ő volt az első több száz év után, aki ismét ezt a célt tűzte ki. Nagyon imádja a könyveket és a különböző fajok iránt igen érdeklődik. Egy olyan világot akar létrehozni, ahol nincsenek megkülönböztetések. Ő az egyik legerősebb mágus. Fiatal kora ellenére igen bölcs és könnyen lelkességet és reményt tud adni az embereknek. Apja miatt viszont nem igazán tud mit kezdeni a szeretettel (mivel sose tapasztalta). Még nem derült ki, de vannak rá utalások, hogy ő lesz Aladdin apja.
Sheba: Egy kislány, akit Solomon ment meg mielőtt végleg elhasználta volna a magoiját a torony működtetése miatt. Egy árva, akit elhagytak a szülei. Kisbaba korától a templom neveli, így az ő őrült és elvakult nézeteit vallta, de miután Solomon megmutatta neki, hogy a fajok is érzőlények és nem szörnyek, teljesen megváltozott. Kezdetben csendes volt és igen borús, de később igen energikus és vidám lány lett, aki családként tekint az ellenállásra. Később beleszeret Solomonba. Lehet hogy Aladdin anyja, de lehet, hogy ő maga Gyokuen. Ez még nem derült ki.
Ugo: Gondolom a fanoknak őt annyira nem kell bemutatni :) Ő a csapat esze és mágia mániákus. Új találmányaival és elméleteivel folyton erősíti a csapatot. Fizikai ereje/mágiája ennek ellenére nem túl erős, ezért ő kerüli a csatákat. Szerény és csendes jellem, aki képtelen lányokkal beszélgetni, mert zavarba jön, ezért mindig szívatják a többiek. Ő olyan érzelmi támogatója a csapatnak. A történet során kiderül, hogy 58 éves, viszont, mint a többi mágus, ő is lelassította a sejtjeit így több száz évig is képesek élni.
Arba: Solomon szolgálója, akit mágusok teremtettek. Kisbaba korától Solomon-t szolgálja és igen jó barátja. Olyan számára, mint egy nővér. De nem csak neki, ő olyan az egész csapat számára, mint egy anya. De amikor harcol igen kegyetlen tud lenni. Ő a második legerősebb a csapatban. Nagyon keveset tudni róla, de vannak utalások, hogy lehet, ő lesz Gyokuen.
Falan: Egy szókimondó lány, aki folyton ugratja a többieket különböző beszólásokkal. Nem sokat tudni róla, mivel nem rá koncentrál a történetszál, de az biztos, hogy később az Al Thamen tagja lesz.
Ithnan: Őt is mindenki ismeri már. A híres Al Thamen tag, aki miatt Cassim balsorsra jutott/Hakuryuu elvesztette a karját. Viszont itt még egyáltalán nem gonosz. Egy szókimondó alak, aki folyton veszekszik Ugo-val és szívatja őt. Testvérével Setta-val csatlakozott ide. Solomon nagy csodálója és minden erejével támogatja őt.
Setta: Ithnan öccse, bár nem vérszerinti rokonok. Nagyon szereti bátyját és csodálja is őt. Ő inkább az csendes, érzelemmentes szereplő, aki néha tárgyilagos is.
Wahid: Egy hangos férfi, aki a melleket és a kaját imádja a legjobban. Szavak helyett inkább az erejével beszél. Ő lesz később Falan férje.
David: A vallás vezetője, Solomon apja. 800 éves és látja a jövőt. Illetve ő is elsőszámú különleges embernek számít, mint Sinbad. Ilyen emberek több száz évben csak egyszer születnek és nagy tettekre képesek. De többet nem mondok, mert minden ami vele kapcsolatos nagy spoiler.

Vélemény: Én le se tudom írni mennyire imádom ezt a történetszálat. Balbadd, Magnostadt és ez szerintem az eddigi legerősebb történetszálak. Mondanom sem kell itt is ugyanolyan kényes témákkal foglalkozik, mint a másik két történetszálban. Elsősorban a fajok közti különbség és a gyűlölet, ami ebből származik. Akkor persze belekeveredik a sors és hogy követnünk kell-e azt vagy nekünk alakítani. Illetve a vallás is felmerül. Hogy milyen elvakulttá tudja tenni az embert vagy hogy mennyi mindentől függ az ember jelleme. (ez Sheba jellemfejlődésén látszik majd a legjobban) Illetve a legújabb fejezetekben a háború és azok kényes dolgait is bemutatja. Szóval Ohtaka ahhoz képest milyen barátságosan indította a mangát egy igen összetett és sokrétű történetet hozott létre. Minden összekapcsolódik és mindenre figyelni kell, mert a legkisebb dolog is utalás :D De nem is koptatom a billentyűzetet. Remélem ez a kis bemutatás kedvet adott azoknak, akik nem olvassák/ akik félnek tőle.

0 comments:

Post a Comment