Saturday, June 12, 2010

Happy and Summer

Végre itt a nyár!!! ^^ Már alig vártam. Annyira elegem volt az iskolából. Bár sajnos nekem rosszul kezdődik, mert bár hétfőn, kedden lenne suli, de sajnos jövő héten végig kórházba kell lennem sóterápián. Remélem sikerül elintézni, hogy bejárós legyek. Annyiból jó ez a helyzet, hogy legalább lesz időm könyolvasásra. Rengeteggel el vagyok maradva. Ehét csütörtökön sikerült megvenni a Hamuvárost és egyszerűen nem bírom lerakni. XD Ez annyira jellemző rám. Nyárra sok tervem van. München az osztállyal, Balaton a családdal, sok anime, manga, rengeteget dumálni Barbival, Bettivel és Enikővel és természetesen írni tovább az új miniregényem. Remélem még a nyáron lesz belőle valami. Nos évvégiről még nem tudok mit nyilatkozni, de nem lesz annyira fényes (4,1 és 4,2 közötti lesz) jobbat szerettem volna, de mit akarok 160 óra hiányzással?! Ja és nyáron elkezdem a meglévő mangáim elemzését is feltenni. Pl. milyen a kiadása, fordítás, mennyi a helyesírási hiba és persze a törénet minőségét is osztályozom. XD

Sunday, June 6, 2010

2010. június olvasólista

Most volt a könyvhét és rengeteg könyv jelent meg. Sajnos most München miatt nem engedhetem meg, de még a nyár folyamán szeretném megvenni.
Amiket mindenképp szeretnék megvenni:
Cassandra Clare - Hamuváros: imádtam az első kötetet. Alap, hogy a másodikat is olvasom.
Read Michelle - A halál csókja: természetesen az első két kötet nagyszerű volt(nem olyan, mint az átlagos vámpírtörténetek.) ezért megveszem ezt is.
Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt : imádom az angyalos és démonos témákat. ^^ A történet is egész jónak hangzik.
Neil Gaiman - A temető könyve: Érdekesen hangzik a története és mindig is imádtam a fantasyt.
Loredana Frescura/Marco Tomatis - A világ a te szemeddel: érdekesnek tűnik, ezért adok egy esélyt.

Friday, June 4, 2010

Keserédes

Ha le kéne írnom a mostani állapotom, azt mondanám az egyik szemem sír, a másik nevet. Rengeteget tanultam a vizsgákra és sok ötöst kaptam egyéb tantárgyakból. A vizsgám eredménye végül kiderült:
Témák: 5
Szituációk: 5
Írásbeli: ez az egy. amit még nem tudni.
Most formálgatom a jegyeim, hogy év végére szép bizonyítványom legyen. Hétfőn lesz kémia témazáró, töri témazáró,fizika kisdoga és kedden német kisdoga. Már nem sokáig kell kibírnom. Igaz még a június 14. és 15. is tanítási nap, de én akkor már kórházban leszek az asztmám miatt. Sószobára kell mennem megint. Ezt nagyon nem akarom. Minden nap tesizni kell és úszni. Lehet, hogy ciki, de én egyáltalán nem tudok úszni. És mivel még nem vagyok 18 éves a gyermekkórházba kell járnom és általában kicsik vesznek körül. Az a hét nagyon fárasztó lesz. Na és a hét tragédiája: Meghalt a madaram, Picur. 10 és fél éves volt. Első osztály év végén kaptam és azóta mindig velem volt. Nehéz volt tőle elbúcsúzni és sokat sírtam miatta. Még most is el-el sírom magam. Ez az esemény elmosta a vizsga iránti örömöm.