Saturday, February 27, 2010

Sillya hete...

Ez a hetem igen vegyes volt. Hét első fele könnyű volt. Nem kaptam semmilyen jegyet, sokat bolondoztam osztálytársakkal és semmi különös nem történt. A második fele már nem volt ilyen jó. Apa vérnyomása magas lett, ezért kivizsgálásokra kell/kellett járnia. Én meg rengeteget készültem magamra és most úgy érzem az akumulátorom 100%-osan lemerült. Most csak animézni/zenét hallgatni fogok. A Dance in the Vampire Bund-ot néztem pénteken. Szombaton Gintama-t tervezek és vasárnap pedig a Gundam Seed-et nézem tovább. Hátha ezek feltöltenek. Aztán jövő héten újult erővel megcsinálom a lemaradásaim. Nem nagyon vagyok formában mostanság.^^"



Saturday, February 20, 2010

Ikuto és Amu

Anime: Shugo Chara!, Shugo Chara Dokki!
Manga: Shugo Chara! Shugo Chara Encore!
Fiú adatai
név: Tsukiyomi Ikuto
Kor: 17(kb.)
szemszín: kék
hajszín:kék
Chara: Yoru
Lány adatai
név: Hinamori Amu
Kor: 13(kb.)
szemszín:arany
hajszín:rózsaszín
Chara: Ran,Miki,Suu,Dia
Kapcsolatuk: Amu az első, akinek három Chara tojása van. (Később négy) Ikuto az embriót keresi és így találkozik Amuval. Az Easter nevű vállalatnak dolgozik, akik mocskos célokkal akarják megszerezni az embriót. Ikuto jelleme Amu felé mindig is incselkedő volt, de valamikor igen komoly és mindig megvédte, segítette a lányt. Amu Tadeséba szerelmes és ezzel sokat ugratta a lányt. A kapcsolatuk kezdetben gyűlöllek, nem gyűlöllek volt Amu részéről, de aztán lassan megismerte Ikuto valójában jó ember. Mindig segít húgának, Utaunak. Csak az emberek felé sose mutatja ki az érzéseit,zárkózott jellem. Később kdierül Ikuto apja eltűnt és ő védte meg a család rosszakaratától anyját,Utaut, de anyjuk összeomlott és kénytelen volt az embrió legendájába kapaszkodnia. Az Eastert mindig is utálta, amit nagybátyja irányított. Egyre többször próbált megszökni. A sérült Ikutonak Amu nyújtott menedéket, de Tadaséval való összeveszése után Amu elüldözte őt a házból. Az Easter átvette felette az uralmat és ettől Amu mentette meg. Ennek köszönhetően döntött úgy megkeresi apját és Amuval tudatta, ha visszajön mindenképp eléri, hogy a lány belé szeressen. Amu pedig biztos benne nem Tadaséba szerelmes, de Ikuto iránti érzelmeiben bizonytalan. A manga még fut.
Vélemény: Ők a második kedvenc párosom. Ők ketten két különböző jellem, két különböző világ és mégis milyen jól megértik és kiegészítik egymást. Mondhatni a sors egymásnak rendelte őket. Ikuto megvédi mindentől Amut és Amu Ikutonak lelki támaszt nyújt.
Osztályozás(szememben): 10/10

Edward és Winry

Anime: Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist Brotherhood
Manga: Fullmetal Alchemist
A fiúról adatok
név: Edward Elric
kor:16
szemszín:arany
hajszín:szőke
A lányról adatok
név: Winry Rockbell
kor:16
szemszín:kék
hajszín:szőke
Kapcsolatuk: Ed és öccse, Al még gyerekkorukban barátkoztak össze Winryvel és innentől kezdve sülve-főve együtt voltak. Ed és Al kiskorukban még össze is verekedtek ki veszi feleségül a lányt, de ez idővel elfelejtődött. Amikor a fiúk anyja meghalt akkor Rockbellékhez kerültek. Később megpróbálták visszahozni halott anyjukat, de elbuktak. Al elvesztette a testét, Ed pedig a jobb karját és bal lábát. Winry automail szerelő nagyanyjával és ők adtak Ednek új kart és lábat. Innentől kezdve Ed és Winry kapcsolata abból állt, hogy mindig karban tartotta az automailt és mindig várta haza a fiút. Természetesen aggódott érte és öccséért is, de idővel egyre inkább feltűnik a nézőnek Ed iránt máshogy aggódik, mint Al iránt. Amikor kiderült Winry szüleinek gyilkosa Scar, a lány elvesztette fejét és le akarta őt lőni. Ekkor Ed állította meg és védte meg Scartól. A fiú bűnösnek érezte magát, hogy ismét megrígatta a lányt és tett egy ígéretet neki: "Amikor legközelebb sírni fogsz miattam, akkor azok az öröm könnyei lesznek. Én és Al bármi áron visszaszerezzük a testünket és te sírni fogsz az örömtől" Egy ideig nem látták a lányt, de az Elric fivérek nagyon is aggódtak érte. Főleg akkor, amikor Führer, hogy védje titkát felhasználta őt túszként. Innentől kezdve meg volt kötve a kezük. De a sors így is ellenük játszott és a Briggsi erődbe hozzatták Winryt. Ott ismét felbukkant Scar és Winry beszélt vele. Megbocsáltott neki, mégha azt hangoztatta, hogy nem. Kimbley miatt el kellett játszaniuk, hogy Scar elrabolta Winryt, de Ed nem igazán örült az ötletnek, amit maga a lány talált ki. Mielőtt elszakadtak volna Winry odaadta Ednek a fülbevalóit és mondta, hogy várni fogja, hogy visszakaphassa. Egy jó darabig el voltak szakadva egymástól. Winry folyamatosan aggódott a fiú iránt, sőt még Rosera is féltékenykedett, amit Al meg is jegyzett neki. Aztán ismét találkoztak elég érdekes helyzetben. Winry elkezdtett öltözni a sötét szobájában és amikor felkapcsolta a villanyt, akkor Edet találta ott. Ed azt kérte a lánytól menjen el nagymamájával, de ebből megint veszekedés lett. Winry mindenképp segíteni akar neki és egy tapodtat sem mozdul ebből az országból. Végül Ed megígérteti vele, hogy várja meg itt és ha visszajött csináljon neki almáspitét. Amikor pedig kinyílik a kapu, Winry utolsó szavai is Ed neve az. Egyenlőre ennyi, de a manga még fut.
Vélemény: Nekem ők az első kedvenc párosom. Főleg azért, mert nem mindennapi párosok. Mindketten erőszakos jellemek és nagyon hasonlóak, ezért sokat veszekednek, mégis mindig támogatják egymást. Magasságban is különböznek. Bár már 84.fejezettől Ed magasabb volt, mint Winry. A második ok, hogy mindig is szerettem, ha egy gyerekkori barátságból szerelem lesz. Szerintem ők tökéletesen összeillenek és nagyon aranyosak együtt. Winry mondhatni mindig egy okot adott Ednek és egy otthont ahová hazatérhet.
Osztályozás(szememben):10/10

Friday, February 19, 2010

Sillya tönkre...


A fent látható képen tökéletesen látszik az egész heti hangulatom. Egész héten sokat sírtam és idegeskedtem. Ennek fő okozója a matek. Bár sose voltam annyira jó matekból, de most különösen gyenge jegyeket szereztem be belőle és ez nagyon idegesített és elkeserített. Tehát az egész hetemre árnyék vetődött. Mondjuk a hétvége már jó volt/lesz, mert kaptam jó jegyeket is.(Német,gazdaságkörnyezet) Miskolcon most rendezik a kocsonya fesztivált és lehet arra is megyek. De ha nem akkor is ki tudok kapcsolódni.

Friday, February 12, 2010

Tervezett könyvek ( csak magyarul)

Richelle Mead: Dermesztő ölelés
oka: Az első kötetet imádtam és előrébb hozták a megjelenését ennek a kötetnek is.
Cassandra Clare: Hamuváros
oka: a Csontvárossal megkezdődött a Végzet ereklyéi és a Cassandra Clare imádatom.
Nagyon imádom a stílusát és ez a sorozata is rettentően megfogott. Elméletileg tavaszra várható a 2.kötet magyar megjelenése.
Karen Chance: Megérint a sötétség
oka: bár ez is vámpírsorozat, de van benne más fantasy lények és mivel imádom a fantasyt ez is a listára került. Mellesleg nagyon tetszik a története és szerintem nem véletlenül besteller.
Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
oka: Ezzel akartam kezdeni az olvasást, de mindegyik könyvesboltban csak a 2.kötetére leltem rá. Most azt olvasom és mivel azt imádom ezt is el akarom olvasni, hogy sikerüljön még jobban megérteni a történetet.
Levy L. Smith: Dark love sorozat 1. kötet: A leszármazott
oka: ez is egy tömeges vámpírsorozat, de úgy döntöttem én is adok neki még egy esélyt.
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!
oka: megfogott ez a "visszamegyünk a múltba és megmentem Júliát" cucc. Mindig is tetszett a szerettem ezt a történetet, de a végén én is változtattam volna.

Twilight Saga(saját szemszög)

Twilight őrület:
Amiket most le fogok írni az csakis az én hozzáállásom ehhez a szériához. A hatalmas Twilight őrület sarkallt arra, hogy megírjam ezt a bejegyzést. Lehet velem egyetérteni és utálni is. xD
Amikor először olvastam az első kötetet nekem is mániámmá vált ez a könyv és alig bírtam ki a következőig. A második kötet számomra egy kisebb esés volt(Bella túl sokat lelkizett szerintem). De a harmadik könyv változtatott az egész hozzáállásomon. És mi is a mostani álláspontom? Szeretem és utálom egyszerre. Azt el kell ismernem az írónő igazán szépen fejezi ki magát és a történet is kiemelkedő, de azzal nem értek egyet, hogy ekkora kultusz kezd kialakulni köré. Bár én is ennek a kultusznak a tagja voltam, míg meg nem ismerkedtem más rettentő jó írókkal(Cassandra Clare, Libba Bray, Mead Richelle, Neil Gaiman ) és ezután a Twilight elkezdett a szememben lealacsonyodni. El kell ismernem nem átlagos könyv, de vannak tőle sokkal de sokkal jobb könyvek és mégis... Azoknak nincs kultusza. Ráadásul ez a "mánia" szinte megutáltatja velem az egész sorozatot.
Könyv:
Pozitív észrevételek:
+ az írónő szép és egyben vicces fogalmazása
+E/1 írásmód jobban érzékelteti a főszereplő érzelmeit
+ a rengeteg romantikus helyzet
+ a főszereplők jelleme
+változatos történet
+ mindent bőven és érthetően fejt ki
+ nem kapkodja el a dolgokat
Negatív észrevételek:
- E/1 írásmód miatt nem lehet tökéletesen megismerni a szereplők érzelmeit
- mellékszereplők elhanyagolása
- a "vegetáriánus vámpír" gondolata (könyörgöm egy vámpír, azért vámpír, mert emberi vért iszik, nem pedig állatok vérét. Ha állatvért inna, akkor nem vámpír lenne, hanem denevér)
- néhol túl lassú történetvezetés
- Edward "romantikussága" (bocsánat emberek! szeretem Edwardot, de a romantikát néha már túlzásba viszik Bellával. Imádom a romantikát, de néhol már túl sok.És Edward jelleme számomra túl nyámnyila.)
- a terhes vámpír (Bella szülhet gyereket vámpírként, de Rosalie meg nem)
- a gonoszok túl egyszerű legyőzése
A filmek: A Twilight mánia fő okozója a film. Sokan nem is ismerik a könyvet, de a filmtől el vannak ájulva és hibásan azt feltételezik a film a könyv alapján van. Nagyot tévednek! A film egyszerűen pocsék és nézhetetlen. Bár a második filmhez még nem volt szerencsém, de az elsőt hisztizve néztem végig. A legjelentéktelenebb jeleneteket berakták és a jelentősebbeket nem igazán. És Edward jellemén is módosítottak észrevételem szerint. A könyvben inkább incselkedő,titokzatos, míg a filmben undok és titokzatos. A könyv történései csúnyán meg lettek rövidítve, összecsapva.

Fullmetal Alchemist 104.fejezet (SPOILER)


Nem rég olvastam a Fullmetal Alchemist manga 104. fejezetét. Őszintén szólva tátva maradt a szám. Szóhoz se tudtam jutni. Na de miért is?! Az elején harcjelenetek vannak és mindenki remekül teljesít. Al és a többiek az "Apával" harcolnak, míg Ed Pride ellen. Úgy tűnik nyerésre állnak, de aki ezt hiszi, az téved. Megnyílik a kapu és egész Amestris meghal, kivéve Ed,Al,Roy,Izumi,Hohenheim, Greed,Pride,May és az "Apa". Hogy miért? Mert ők a transzmutációs kör közepén álltak. És ha jól következtettem(ezt nem írták le a mangába, Xerxesbe történtek alapján így következtetek!!!) Ed, Al, Roy, Izumi és Hohenheim(az 5 kiválasztott alkimista) halhatatlan lett. Az "Apa" pedig visszanyerte a testét egy látványos(igen látványos... bekapta a napot^^") "bemutató" alatt.És mily meglepő... úgy néz ki, mint a fiatal Hohenheim... Na, Hiromu most mutatta meg igazán milyen jó mangaka. Olyan fordulatot tett bele, amire sose gondoltam volna. De remélem végül ez a tragédia jó végbe fog fordulni. * szereti, ha egy történetnek pozitív a vége* Na meg persze a kedvenc párosaim összejöjjenek. * elbújik a kövek elől* Alig várom a márciust!!!!

Sunday, February 7, 2010

Fullmetal Alchemist: Brotherhood 38.rész


Nos, most elkezdem pótolni a részek jellemzését. Ez az egyik kedvenc részem volt. Yoki felesleges visszaemlékezését leszámítva tökéletes rész volt. A zenék, animálás szép. A komoly részek mellett rengeteg vicces rész volt, ami feldobja az ember napját. Ed különböző arcai és beállásai a legviccesebbek, de persze a többiek is hozzák a formájukat.
A rész rövid tartalma: Riza hazaért, de még mindig rettentően fél Selim miatt. Roy felhívja és beszélgetésük során rá is érez a nő félelmeire. Eközben Ed és Al meglógtak a katonák elől és elkezdték keresni Scart és Meit. De közben rá kellett jönniük, hogy túl nagy a város. XD De Meit se kell félteni. Megtalálta ő a fiúkat, ami persze rengeteg vicces jelenetet eredményezett. Megjelent Dr. Marcoh is, aki elmeséli Edéknek van egy kutatás, ami keresztezi az alkímiát és a rentanjutsut, de ezt csak Scar tudja lefordítani. Persze ennek nem nagyon örülnek. Egy távolabbi épületbe Scar összetűzésbe keveredik két kimérával, akik katonák voltak. Feltűnik a színen Ed és Al. Ed különös technikáival megoldja a helyzetet. XD Harcba keverednek Scarral is, de Winrynek hála erőfölénybe kerülnek. Winry mindenképp akar Scarral beszélni. Azóta, amióta megtudta az igazságot a szüleiről. Ed és Al nem akarja engedni, de végül mégis engedik. A lány azt kérdezi: "Miért ölted meg a szüleim?" Ekkor jelenetváltás történik. Kimbley és katonák vannak egy épület előtt, amit robbanás zavar meg. Ed nekirohan Kimbleynek és kérdőre vonja miért nem vigyázott Winryre. Az épület tetején Scar kezében a lánnyal.

Saturday, February 6, 2010

Sillya tervei...


Most, hogy sokat kellett feküdnöm volt időm elgondolkodni az ez évi terveimmel kapcsolatban. Bár kicsit megkésve, de sikerült célokat kitűzni magam elé. Ami tuti fog még bővülni és csökkenni is, de egyenlőre ezek a célok. xD Képnek Edet választottam, mert ő az első számú kedvenc anime karakterem és ő aztán nagyon tudja, hogy kell az elhatározott dolgokat valóra váltani. Remélem nekem is sikerül. ^^
Fanfic projekteim ezévre:
Érzések (FMA fanfic)
Love and Vampires(saját történet)
Vampire Bodyguard (saját történet)
Silver Moon (saját történet)
Anime projekteim:
Lucky Star (Aktív)
Kaichou Wa Maid-sama! (2010 tavasz)
Working!! (2010 tavasz)

Manga projekteim:
Peach-Pit:Shugo Chara! (Aktív)
Furukawa Shiori:Five (Aktív)
Seino Shizuru:Jun'ai Tokko Taichou (Most szünetel, de fog még futni)
Watase Yuu: Arata Kangatari (Tervezett)
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist (tervezett)
Hiromu Arakawa:
Shanghai Yomakika (tervezett)

Amv terveim:
Edward Elric - New Divide
Edward Elric - Runaway
Ed x Winry - Uso Mitai Na I Love You
Togame x Shichika - Fearless

Friday, February 5, 2010

Sillya megfázott...


A cím magáért beszél. A sok hó miatt és a rettentő hideg miatt eléggé megfáztam. Csak egy kicsit tudok géphez ülni. Sajnos már szinte beszélni se tudok. Fázok, nincs étvágyam és rettentően fáj a torkom illetve gyengének érzem magam. Ma nem is mentem suliba. Ez jól összejött. Megint felírták azt az immunerősítőt, amit csak orvos írhat fel. Na ennyit az immunrendszeremről. ^^" Amint jobban leszek, ismét jelentkezem. Addig is fekszek,olvasok, zenét hallgatok. Holnap elméletileg leszek msn-en, ha fel bírok kelni. Kb. délután három vagy négy órától. Remélem fent lesznek az ismerőseim.(Elsősorban a tesóim)