Saturday, January 30, 2010

Sillya napja...


Mai napom eléggé egyszerű volt. Tanultam, zenét hallgattam. Aztán felpörgött, amikor átmentem barátnőmhöz. Sokat nevettünk és hülyéskedtünk. (Veszélyesek vagyunk együtt xD) De az oda meg a hazafelé menet kész kínszenvedés volt. Utálom a havat.(max házból szeretem nézni) Nálunk kb. 20 centis hó van és havas szél. Élmény volt benne közlekedni. Letudtam a jövő heti tesit. xD Ma még nézem a Setokai no Ichizon-t és az Inuyasha:Kanketsu-hent. Holnap majd folytatom az animék elemzését+írást.

Friday, January 29, 2010

Katanagatari 1.rész


Bár még csak egy részt láttam, de az biztos, hogy ez lesz az egyik legkedvencebb animém ebben az évben. Nem tudok róla elfogultan beszélni. Bár a rajzolása furcsa, de nekem tetszik. A zenék nagyon szépek, korhoz illőek és a történet eredeti és érdekes. Bár ebben az első részben kicsit sokat beszéltek, de nekem még így is nagyon, nagyon tetszett. Előzetes alapján a többi rész még inkább tetszeni fog. Ez abban különbözik a többi animétől, hogy egy rész egy órás és ritkábban jelenik meg.
A rész rövid tartalma: Rögtön egy múltbeli eseménnyel kezdődik. A Kyotouryuu egyik képviselője megöli az akkor hatalmon lévő személyt és ezt egy kislány végig nézi. Most a jelenben vagyunk. Yasuri Shichika a nővérével, Nanamival él egy lakatlan szigeten. Az apjuk egy évvel ezelőtt eltávozott. Felbukkan Togame és olyan dolgokról beszél, amit Shichika nem ért. Aztán neki támad a fiúnak egy karddal, de egy kőben hirtelen megbotlik és elájul. Shichika haza viszi a nagy vödörben, amit a hátán cipel. (Na ezen behaltam. Igazán udvarias.xD) Amikor magához tér elmeséli, hogy azért van itt, mert a sógun megbízta, hogy gyűjtse össze Shikizaki Kiki 12 legebdás kardját és küldetésében a Kyotoryuu egyik harcosát szeretné maga mellett tudni. Elmeséli, hogy nem bízhat meg sem a lefizetett, sem a parancsot teljesítő emberekben. Csak abban, aki szerelmes. Eldönti Shichika belé fog szeretni. Erre nagy csönd és hirtelen megtámadják őket. Egy ninja az, aki magánál hordja Shikizaki egy kardját, méghozzá a Kanna nevezetű kardot. A csata közepette elrabolja Togamét és felveszi az alakját. Tőrbe akarja csalni a fiút, de ez nem jön össze neki. Kiderül Togame az előző sógun lánya, és Shichika apja ölte meg az ő apját a lány szeme láttára. Miután ezt Koumori, a ninja elmondja Shichika könnyen legyőzi őt a saját kitalált mozdulatával. Megkeresi Togamét és közli vele beleszeretett és szeretne segíteni neki. Innentől kezdődik meg Togame és Shichika útja.

Omamori Himari 1.rész


Bár rengeteg ecchi van benne, de mindig is szerettem a démonos animéket, ezért úgy néz ki ez is méltó lesz a 2010-es kedvenceim közé. A rajzolása meg pláne tetszik.
A rész rövid ismertetése: Amakawa Yuuto a 12 legnagyobb szellemvadász család egyikének tagja. De erről ő mit sem tud. Szülei még kiskorában meghaltak és azóta a gyerekkori barátja, Kuzaki Rinko viseli gondját. Egyik nap rátámad egy démon, de egy lány megmenti őt. Kiderül a lány Noihara Himari, aki egy démonmacska és Yuuto-t a mesterének tekinti. Ez azért ironikus, mert a fiú allergiás a macskákra. Rinko, aki nem közömbös a fiú iránt nagyon féltékeny Himarira és egyéb adottságaira, ezért be akarja bizonyítani, hogy ő is meg tudja védeni Yuutot. Persze Himari mindenben százszor jobb nála. Ekkor Rinko egy csúnya dolgot vág a fejéhez. Himari elmegy és Yuuto utána megy. Innentől kezdve a hétköznapjaik kiegészülnek Himarival.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood 37.rész


Na már ennek az animének a leírásában is jól lemaradtam. ( A nézésében nem annyira xD) Holnap pótolom a leírásokat ebből és az újabb animékből. A Kimi Ni Todoke leírását majd később. Na, tehát az animálás nekem ismét kicsit furcsa volt, de azért tetszett és a rész is jó volt.
A rész tartalma röviden: Winry felbukkant és megszerelte Ed automailjét, aminek következtében könnyebb lett, de ellenállóbb. Itt hosszabb humorsorozat következett, ami abból állt Ed, hogy reagált, amikor eszébe jutott Riza megjegyzése és az északi katonákról. Eközben megtalálták a megölt emberek holtesteit. Kimbley megzsarolja Edet. Ha akarja a Bölcsek kövét, akkor elvégez neki három munkát. 1, Marcoh megtalálása. 2, Scar megtalálása. 3, Kimbley mellett kell állnia, amikor fel akarja dúlni Briggset. Az utolsó persze csöppet sincs ínyére, de elvállaja a munkákat. (Persze az utolsóban csak hazudott, amikor azt mondta el vállalja. Erre Al hívta fel a figyelmünket) Winryvel tisztázza, hogy ő egy fogoly és emiatt is el kell Ednek végeznie munkákat. Winry nagyon mérges emiatt magára. Eközben Centralban Riza végzi a Führer mellett a munkákat és fény derül az új homunculus kilétére. Selim Bradley az(név szerint Pride) és ő az első, eredeti homunculus. Megzsarolja Rizát, hogy mindig is fogja őt figyelni az árnyékokból(mivel ez az egyik képessége). Ed, Al,Winry néhány katona kíséretével elindulnak megkeresni Scart. Winry elhatározta nem fog többé tétlenül ülni és várni.

Baka to Test to Shoukanjuu 1.rész


Ez az anime az egyik kedvencem a 2010 téli anime szezonból. Az anime paródiák mellett rengeteg komikus élethelyzetet vonultat fel és a szerelem is megtalálható benne.
Rész rövid ismertetése: Akihisa Yoshii az egyik legnagyobb idióta az iskolában. Ez egy olyan különleges akadémia, hogy a diákok osztálya, termeinek állapota a tesztjeik eredményétől függ. A legokosabbak úgy élnek, mint a királyok a legbutábbak úgy, mint a koldusok. Yoshii a legrosszabb osztályba, az F-be kerül. Oda kerül egyik legtöbb ismerőse és az a lány, aki tetszik neki. a neve Himeji Mizuki. Ő eléggé beteges, emiatt nem tudta megírni a tesztét és ide került. Van az iskolában egy harci verseny. Egy hologrammos kivetítővel megidézik a diákok saját maguk hologrammját és a tudásszintjüktől függenek a pontjaik. Ha egy rosszabb osztály kihív egy jobb osztályt és a rosszabb osztály nyer, akkor termet cserélnek. Yoshii Mizuki miatt elindít egy ilyen viadalt az eggyel jobb osztállyal. Végül Mizukinak hála megnyerik a versenyt. A lányról kiderül ,hogy egy zseni, csak mivel sokszor beteg sose tudja rendesen megírni a tesztet. A rész azzal ér véget, hogy az A osztály kihívja az F osztályt.

Ookami Kakushi 1.rész


Ehhez az animéhez nagy reményekkel álltam hozzá, mivel ott volt a címben a Ookami=farkas szó. De szerencsére nem is csalódtam benne. Bár eléggé hétköznapi, de folyamatos titkok lebbennek fel.
A rész rövid tartalma: A rész azzal kezdődik, hogy egy lány vörösen villogó szemekkel szerelmet vall egy fiúnak. Aztán egy másik, maszkos lány rájuk támad. Ekkor visszaugrunk a jelenbe. Kuzumi Hiroshi apjával és húgával ide költözik a híres Jogamachi faluba. Itt megismerkedik Tsumuhana Isuzuval, akinek a fiú nem közömbös és Asagiri Kanaméval. Valamiért az osztály különösen szeretik az egyszerű Hiroshit. Már szinte ijesztően rajonganak érte. A rajongásnak mindig akkor van vége, amikor az egyik osztálytársuk Kushinada Nemuru megszólal. De ő nem igazán szereti a fiút. A rész végén az egyik fiút, aki már nagy rajongással volt Hiroshi iránt megöli egy különös ruhában lévő, fehér hajú maszkos lány. De a fiú nem volt a régi, mivel vörösen világított a szeme. Valami titok lappang Jogamachi-ban.

Dance in the Vampire Bund 1.rész


Ez nem volt a tervezettek között. Sőt, sokáig nem akartam megnézni, mivel ott volt a seinen műfaj is. De a vámpír téma és a sok jó vélemény rábírt. Nos az első részben nem volt semmi különös, semmi extra. Sőt egész gyenge kezdés volt.
Rész rövid ismertetése: Egy tévéműsorról szól, amiben azt kutatják a vámpírok léteznek-e. A műsor alatt, megjelenik a vámpírok úrnője, egy fekete hajú lány és veszekedésbe kerül egy színésszel. A rész végére a színészről kiderül vámpír, de egy alacsonyabb rendű vámpír és átváltozik kaméleonszerű szörnnyé. A legvégén megjelenik a vámpírok igazi úrnője, Mina Tepes és bejelenti megvásárolt egy körzetet és ott fogja kialakítani a vámpírok lakhelyét. Ennyi lenne a rész. Ez nem túl nagy dolog, de a következő már sokkal jobb.

Wednesday, January 27, 2010

Sillya lusta...


Na, mondhatom szép! Mint a címből is l átszik, teljesen ellustultam. ^^" Haza jövök, megtanulok és kész. Innentől kezdve csak zenét hallgatok és Katanagatari-t nézek. Bár még csak az első rész jött ki és a következőkhöz képest nem olyan mozgalmas, máris imádom. Na, de még annyi dolgom lenne! Írni a történetem tovább, a megnézett 2010-es animék részeiről írni, pótolni néhány animét, fordítani, de semmihez sincs kedvem. Ráadásul még semmit sem adtam Eenii-chan és Betti-chan, tesókáim szülinapjára és még ötletem sincs. (Gomen,Onee-chan lusta dög^^") de már van pár ötletem, hogy mit kapjanak. ^^ Holnap írom tovább a történetem és szerintem fel is fog kerülni még aznap, aztán hétvégén részelemzéseket pótolom és elkezdem az ajándékokat. Befejezésként a mostani állapotom: Ich bin total kaputt! xD

Monday, January 25, 2010

Bakemonogatari

cím: Bakemonogatari
cím magyar jelentése:
Szörnytörténetek
Stúdió: Aniplex,SHAFT
Műfaj: szörnyek,természetfeletti, szerelem
Részek száma: 13
Opening: Chiva Saito -Staple stable (ep 2,6,7,11,12)
Emiri Katou -Kaerimichi (ep4)
Miyuki Sawashiro - ambivalent world (ep 8)
Kana Hanazawa -Ren'ai Circulation (ep 10)
Ending:
Supercell - Kimi no Shiranai Monogatari
Nagi - Performed
Történet: Ez az anime 5 kisebb történetet dolgoz fel, melynek összekötői a főszereplő Araragi Koyomi, aki egy volt vámpír és az ő megmentője és persze a másik 5 történetben a megmentő, Oshino Meme.
1.történet: Koyomi elkap egy lányt, akinek egyáltalán nincs súlya. Innentől kezdve elkezdi érdekelni a titokzatos lány. Kiderül, hogy a neve Senjougahara Hitagi. A fiút különös módon "megkéri", hogy tartsa meg titkát és ő inkább felajánlja segítségét.
2.történet: Koyomi találkozik egy általános iskolás lánnyal, Hachikuji Mayoi-val. Nem találja az anyukáját és mindenképp meg szeretné keresni. De fokozatosan kiderül valami más is áll a háttérben.
3.történet: Kanbaru Suruga egy alsóbbéves Koyomihoz képest. A kosárlabda csapat tagja és Hitagi volt barátnője. De mégis egy titkokkal teli lány, aki egyáltalán nem kedveli Koyomit.
4.történet: Suruga és Koyomi egy templomhoz mennek és ott találkoznak egy lánnyal, aki egy bizarr szertartást végzett. Koyominak nagyon ismerős a lány és később eszébe jut, hogy az egyik húgának a barátnője, Nadeko Sengoku, aki nagyobb veszélyben van, mint hitték.
5.történet: Ez Koyomi múltjába is visszanyúlik. Koyomi első iskolás barátja, aki sokat segített neki az Hanekawa Tsubasa, akit nem az igazi szülei nevelik és rengeteg stressz éri. Ennek egy következménye lesz.
Kedvenc karakterek: Senjougahara Hitagi, Nadeko Sengoku
Utált karakterek: -
Vélemény: Erre az animére leginkább a furcsa szó illik. Eléggé érdekesek a részek és az animáció se a szokásos. De a történetek titokzatosak,érdekesek és izgalmasak. Szerintem a jobb animék közé tartozik.
Osztályozás: 10/7


Saturday, January 23, 2010

Sillya elmélkedése és céljai


Ez egy kisebb elmélkedés tőlem. Ritkán szoktam ilyeneket írni, de most úgy éreztem muszáj írnom. Ma néztem meg az Avatar mozifilmet és egyszerűen magával ragadott a világa. Nekem is elkezdett mozogni a fantáziám. Én is szeretném a most készülő írásom, a Silver Moon világát nagyon jól kiépíteni. Kedden már megírtam a szereplők múltját és a történéseket. Kb. megvan 10 fejezetre való történet, csak ezt írásba kell foglalnom, ami már nehezebb. De reménykedek benne jól fog sikerülni, mivel ezzel a történetemmel foglalkozom a legtöbbet. Az a célom, hogy olyan világot alakítsak ki, mint a kedvenc könyveimben szoktak lenni. Összefüggő,kidolgozott és magába szippantja az olvasót. Én mindig is az ilyen könyveket szerettem. Persze mindig éreztem egy bizonyos késztetést, hogy folytatást olvashassak. És amikor visszaestem a hétköznapokba, sírhatnékom is volt. A fekete farkas az írásom főszereplőjének farkasalakjára emlékeztet. Csak annak zöld szeme van.

Thursday, January 14, 2010

2010 téli animék

cím:Katanagatari
(ezt várom a legjobban, de ez az egy csak január 25-én jelenik meg)
műfaj:shounen,harcművészet,történelmi,természetfeletti, szerelem
rövid történet:Togame a sógun stratégája. Őt bízzák meg Shikizaki Kiki legendás 12 kardjának felkutatásával. Ez a 12 kard olyan nagy hatalommal ruházza fel tulajdonosát, amivel akár egy hadsereget is elpusztíthat. Ekkor találkozik Shichikával, aki egy kis szigeten él és ő az utolsó kezes harcművészet használója. Nagyon jó harcos és Togame eldönti a fiú vele fog menni. Ekkor számon kéri miért menne vele. Erre a lány ezt feleli: Mert belém fogsz szeretni.
részek száma:12
cím: Omamori Himari
műfaj:démonos,shounen,szerelem,ecchi
rövid történet:Amakawa Yuuto a legerősebb démonűző család fia. Bár ő erről semmit se tud.Szülei halála után gyerekkori barátja gondoskodik róla. Csak akkor jön rá, amikor a démonok bosszú miatt megtámadják. De megvédi őt egy Himari nevű macskadémon. Innentől kezdve a fiú egész élete megváltozik.
részek száma: 12
cím:Baka to Test to Shoukanjuu
műfaj:iskolai élet, vígjáték, szerelem
rövid történet: Fumizuki Akadémia japán egyik legkülönlegesebb iskolája. Itt az osztálytermek állapotát, körülmények mind a vizsgán elért tesztek határozzák meg. Akihisa Yoshii bekerül a legrosszabb F osztályba. Ide kerül Himeji Mizuki is,aki betegség miatt megbukott a teszten. Az osztály légköre nem sokat segít az állapotán. Yoshii eldönti, hogy ki hívja a felettük álló osztályt párbajra. Az ilyen párbajok során a diákok saját,kicsinyített, hologramos önmagukkal harcolnak és ha a gyengébb osztály nyer, akkor a jobbal helyet cserélnek. De végül ez egy kisebb háborúvá növi ki magát. Az F osztály meg akarja mutatni, hogy rossz teszteredményekkel is érnek valamit.
részek száma:13

cím:Durarara!
műfaj:shounen,vígjáték,szerelem

rövid történet:
Ryuugamine Mikado eddig sose mozdult ki kisvárosi házából. Barátja ösztönzésére beiratkozik egy Tokyo-i középiskolában. Egyik nap találkozik egy fej nélküli motorossal és akarata ellenére is belekeveredik az itt folyó utcaharcokba.
részek száma:
24

cím: Ookami Kakushi
műfaj:misztikum,iskolai élet
rövid történet: Kuzumi Hiroshi apjával és tolókocsis húgával új városba költözik.
A város nagyon híres farkas legendáiról és nagyságáról. Bár kezdetben minden jónak indul, mégis van valami furcsa ebben a városban.
részek száma: még ismeretlen





Thursday, January 7, 2010

Shounen Onmyouji

Cím: Shounen Omnyouji
Magyar jelentés: Tinédzser démonűző
Év: 2006-2007
Stúdió: Studio DEEN
Részek száma:
26
Műfaj: természetfeletti, shounen, fantasy,történelmi, démonok, szerelem, dráma
Opening címe: Hikita Kaori - Egao no Wake
Ending címe: Kaida Yuki - Yakusoku
Ismertető: Abe no Masahiro 13 éves. Onmyouji(démonűző) szeretne lenni, de még kiskorában elvesztette a Kenki képességét(képes látni a démonokat,szellemeket és képes elűzni őket) Egyik nap találkozik egy kutyaszerű démonnal és meglepve tapasztalja, hogy látja őt. El is nevezi őt Mokkunnak. Amikor Masahiro már végleg lemondott az onmyouji szakmáról nagyapja megbízza őt, hogy űzzön el egy démont. Mokkunnal elmegy és ez a démonűzés egy örökre szóló barátságot hoz létre köztük. Masahironak visszatér a Kenki képessége és megismeri Mokkun igazi nevét(Guren). Innentől kezdődik Masahiro onmyoujivá válása, amiben Guren segíti.
Vélemény: Az anime nagy felüdülés volt számomra. Szeretem az ilyen történelmi animéket, amik nem a történelemre támaszkodik csak, hanem ad valami extrát is. Ennek ellenére tökéletesen bemutatta az akkori életet,társadalmat. Illetve egyik kedvenc műfajom a természetfeletti is. A szereplők változatosak, jól kidolgozottak voltak. Bár tökéletesen lezárta az animét, pár megválaszolatlan kérdés még maradt. Összeségében remek anime volt és kedvenceim közé került.
Osztályozás: 10/10
Kedven szereplő: Abe no Masahiro, Fujiwara no Akiko, Guren, Rikugo,Abe no Seimei
Utált szereplő: Chishiki no Guuji