Wednesday, December 30, 2009

Nyan koi

Cím:Nyan koi!
Magyar jelentése:
Nyan szerelem!
Év:
2009
Stúdió:
AIC
Részek száma:
12
Műfaj:
iskolai élet,vígjáték,szerelem,hárem,ecchi
Opening címe:
Sakakibara Yui - Nyanderful!
Ending címe: Imai Asami - Amaku Setsunai Namida
Ismertető: Kousaka Junpei átlagos életét éli. Azt leszámítva, hogy van egy viszonzatlan szerelme és macskaallergiája. Egyik nap hazafelé jövet lerúgja a Macskaistenség szobrát. Onnantól kezdve elátkozták. Elkezdi érteni a macskák beszédét és mindenképp segítenie kell 100 macskán, különben macskává változik és a macskaallergiája fogja megölni. Ezek mellé jönnek a szerelmi gondok.
Vélemény: Bár egyszerű hárem anime, de nagyon jó humora van és sok szerethető karaktere.
Osztályozás: 10/8
Kedvenc karakterek: Mizuno Kaede, Sumiyoshi Kanako, Kirishima ikrek
Utált karakterek: -

11 eyes

Cím: 11 eyes
Magyar jelentés:
11 szemek
Év:
2009
Stúdió:
Dogakobo
Részek száma:
12
Műfaj: iskolai élet.természet feletti, szerelem, ecchi
Opening címe: Ayane - Arrival of Tears
Ending címe: Asriel - Sequentia
Ismertető: Kakeru nővére 10 évvel ezelőtt öngyilkos lett. Legjobb barátja Yuka szülei meghaltak. Mindketten árvák lettek. Most átlagos életüket élik, míg egy nap az egész város vörösségbe borul,eltűnik mindenki rajtuk kívül és feltűnik a fekete hold. Szörnyek támadják meg őket, aztán egyszerűen visszatért minden a régi kerékvágásba. Később találkoznak másokkal is, akik ezalatt a jelenség alatt nem tűnnek el. A fekete lovagok nevezetű szervezet megtámadja őket, mindig amikor eljön a Vörös éjnek elnevezett jelenség. Összefognak, hogy legyőzzék őket és véget vethessenek az egésznek.
Vélemény: Kezdetben jól indult, bár zavaró volt az erős fanservice. De az egész egy összevisszaság volt és az utolsó két részben magyaráztak meg mindent, ami nem túl előnyös egy animénél. Összességében elég gyenge alkotás volt gyenge jellemekkel. Csak 1-2 volt, aki tetszett.
Osztályozás: 10/5
Kedvenc karakter: Tajima Takahisa, Hirohara Yukiko
Utált karakter: Minase Yuka

Saturday, December 26, 2009

Új blog

Nyitottam egy új blogot a fanficeimnek és saját történeteknek.
címe: http://sillyafanfic.blogspot.com/

Saturday, December 19, 2009

Kimi Ni Todoke 7.rész


Hát ezzel is jól lemaradtam. Nem magával a részek nézésével, hanem lusta voltam ide blogba véleményt írni. xD Nos ezzel a résszel nem voltam elégedett. Bár nagyon szerettem a mangába ezt a részt is, de animében a grafikája borzalmas ennek a résznek. Több helyen elég furcsa arca van a szereplőknek. A rész tartalma röviden: Sawakot barátnői elhívják ramenezni. Mint kiderül a ramenüzlet, ahová mentek Ryuu apjáé és ott is élnek. Felmennek a felső emeletre és ott szórakoznak, nassolnak, albumot nézegetnek és beszélgetnek. Végül Ayane kitalálja, hogy Sawako hívja ide Shoutát. Shouta eléggé meglepődik, hogy Sawako hangját hallja Ryuu telefonjából. Rögtön oda indul hozzájuk. Majdnem összetalálkozik Pinnel,de kikerülje és sikeresen odaér. Utána már szívatják Shoutát és végül beállít Pin és növeli a hülyeséget. Végül Elbúcsúznak egymástól. Shouta hazakíséri Sawakót és Pin Ayanéval együtt megy.

Wednesday, December 16, 2009

Fullmetal Alchemist Brotherhood 36.rész


Ez a rész már annyira nem volt eseménydús, mint az előző, de ez is elnyerte a tetszésem. És grafikai szempontból is nagyon jók már a mostani részek. Úgy tűnik a Bones észbe kapott.
Rész tartalma röviden(SPOILER): A rész Hohenheim múltjával kezdődik. Azt mutatja be, amikor még családjával élt együtt és Trisha próbálta meggyőzni, arról, hogy ő nem egy szörny. Illetve ebből a részből kiderül miért hagyta el a családját. Aztán visszatérünk a jelenbe Mira és Raven beszélgetéséhez. Raven a halhatatlanságról beszél és mivel Mirának nincs igazán más választása csatlakozik hozzá. Eközben a felderítésre küldött csapatot egy fura valami megöli egytől egyig. Raven új parancsai értelmében az alagútba beengedik a homunculust, hogy ásson tovább és bebetonozzák a bejáratot. Bár kérik Mirát, hogy hadd keressék meg az eltűnt csapatot, hátha él valamelyikük, de ő visszautasítja. De ez csak a látszat. Raven még beszél egy kicsit az Elric fivérekkel, aztán visszamegy Mirához.Végül Mira megöli Ravent,belelöki a betonba és megkéri a többieket, hogy folytassák a betonozást, mintha misem történt volna. Eközben Kimbley és Miles beszélgetnek, végül kiderül Kimbley anélkül és cselekedhet, hogy Raven vele van és az ő parancsai felérnek egy Führer szintű paranccsal. Bemegy az Elric fivérekhez, hogy hozott nekik egy látogatót. A látogató pedig Winry. A testvérek nagyon mérgesek rá, amiért idejött és tisztában vannak vele itt nincs biztonságban a lány.
Itt ért véget a rész. Bár ez egy komolyabb rész volt ebbe is csempésztek egy kis humort, de már jóval kevesebbet.

Fullmetal Alchemist Brotherhood 35.rész


Na, ezzel is jól el voltam maradva, de most bepótoltam. Ez egy nagyon izgalmas rész volt. Bár csak az elején volt egy kis akció a többi meg csak beszéd volt. Na de miért izgalmas?! Azért, mert most rengeteg dolog kerül napvilágra és természetesen ezekbe a részekbe is csempésztek egy kis humort. A rész tartalma röviden (SPOILER): Az új homonculust egy trükkel legyőzték és ennek következtében megfagyott. Bemennek az alagútba és ott Armstrong vezérhadnagy megkéri Edéket, hogy mondjanak el mindent, mert addig úgyse hagyja őket és itt senki se tudja lehallgatni őket. Nagy megdöbbenés kíséri a hallottakat. Ed elővesz egy térképet és bejelöli azokat a részeket, amelyek valamilyen háború sodort végig. Megdöbbenve tudják meg Lior is áldozatául esett. Amikor összekötik a pontokat egy olyan alkimistaábra jön ki, ami az 5.kutatólaboratóriumban is volt. Tehát ebből az következik az egész országot akarják felhasználni, hogy létrejöjjön a bölcsek köve. És arra is rájönnek, hogy Briggs az utolsó, ahol még nem volt felkelés. És ezt persze Mira( Armstrong vezérőrnagy) nem engedheti. Megjelenik Raven is. Ed arra kéri Mirát csikarjon ki belőle információkat eközben egy lehallgatón keresztül Edék mindent hallanak. Raven együtt Kimbley is megjelenik, akit Miles nem nagyon kedvel érthető módon. Kimbley nem rég gyógyult fel sebeiből alkímia segítségével. Raven és Mira elkezdenek beszélgetni és Raven megkérdezi: "Érdekli egy tökéletes, halhatatlan hadsereg?"
És ezzel zárult a rész. Szokás szerint mindig a legizgalmasabb részeknél hagyják abba.^^"

Monday, December 14, 2009

Tervezett könyvek kiegészítés

Mead Richelle - Vampire Academy
oka:vámpírok világsiker, nagyon tetszett a borító
Mead Richelle - Frostbite
oka: nagyon tetszett az első kötet és ismét gyönyörű a borító
Mead Richelle - Shadow kiss
oka: nagyon tetszett az első kötet és ismét gyönyörű a borító

Claudia Gray-Stargazer
oka: kíváncsi vagyok az Evernight folytatására. Az a könyv tetszett, gondolom ez is fog.

Neil Gaiman: anansi fiúk
oka: érdekes történet, sok jó vélemény
fehér=tervezett
piros=olvasott

Betegség

Sajnos enyhébb tüdőgyulladást kaptam emiatt jó ideig nem tudtam vezetni a blogot. Sajnos sok mindenben elmaradtam. Anime, manga, fanfic, könyvelemzés stb... de ezt majd most elkezdem bepótolni.

Friday, December 4, 2009

Tervezett könyvek

Aprilynne Pike - Wings
oka: nagyon megtetszett a borító és ez is érdekesnek tűnik.

Ellen Schreiber - Vampire Kisses
ok: a történet érdekesnek tűnik és vámpír téma mindig érdekelt.

Alex Flinn - Beastly
ok: a témája elég érdekes. Arról szól, hogy vált egy emberből tökéletes szörny.Ilyennel még nem igazán találkoztam és kíváncsi vagyok rá.


Polly Shulman - Enthusiasm (Rajongás)
oka: a történet érdekes és Stepheni Meyer ajánlja, tehát érdemes egy próbát tenni vele.

Stephenie Meyer - Breaking Dawn (Hajnalhasadás)
oka: kíváncsi vagyok mi lesz a vége, illetve Bella vámpír énjére.

Maggie Stiefvater - Shiver (Remegés)
oka: Eclipsenél nagyon megszerettem Jacobot és a vérfarkasokat és hasonló témájú ez is, mégha itt konkrétan nem is vérfarkasról van szó.


Cassandra Clare - Bones of City(Csontváros)
oka: Stephenie Meyer ajánlja, tetszik a borító, illetve az összes közül ennek tetszik leginkább a története.

fehér betűszín= tervezett
piros betűszín= már elolvasva

Thursday, December 3, 2009

Fullmetal Alchemist Brotherhood 34.rész


Na sikerült megnéznem ezt a részt is. Őszintén szólva ez egy tök jó rész volt. Bár a dolgok a végén kezdtek igazán beindulni, de ez a nyugis eleje is tetszett. Jobban megismerhetjük az új szereplőket illetve kapunk egy új homonculust, aki nem az eszéről híres. xD És természetesen a humor se hiányozhat. A grafika ebben a részben szerintem nagyon szép volt. Tehát összességében egy jó rész volt. A rész rövid tartalma(SPOILER): Kiderült, Ed automailje nem ellenálló a hideggel szemben, ezért mindenképp le kell cseréltetnie. Miles, Olivier jobb keze egy ishbali és ő elmeséli a múltját és hogy került ide. Ed és Al azt a munkát kapják, hogy a jeget le kell szedniük az állomás ablakairól. Itt találkoznak Falmannal, akit ide helyeztek. A nyugalmat egy új homonculus töri meg, aki valamiért folyamatosan ás. De céljai ismeretlenek. Megpróbálják elintézni, de nem sikerül. De Olivier semmiképp nem adja fel.

Tuesday, December 1, 2009

Fullmetal Alchemist Brotherhood 33.rész


Hát beteg voltam és eléggé elmaradtam a részekkel, de sikeresen bepótoltam őket. Nos az FMA Brotherhood 33.részében grafikai javulást láthatunk. :D Már nem azt az olcsóbb verziójút. Most már az események is beindultak, tehát mostantól megint lerághatjuk vasárnapig a körmünket mi lesz. xD Bár a mangát ismerők ( köztük én is xD) tudom előre, hogy mi lesz, de tapasztalatból mondom még így is nagyon várja mindenki milyen lesz az anime verzió. És rengeteg új szereplőt kaptunk/ fogunk még kapni. Nos röviden a rész tartalma(SPOILER): Ed és Al végre megérkeztek északra és izgalommal vágnak neki az útnak. Eközben Kimbley követi Scart és végül pont egy vonaton kapja el őt. A titokzatos társáról kiderül nem Dr. Marcoh, mint azt Kimbley hitte, hanem Yoki. Az igazi Dr. Marcoh eközben May társaságában a hegyek közt kell át, hogy elérje a Scar által megadott helyet. Eközben a vonaton Kimbley és Scar között harc zajlik, mivel mindketten felismerték egymást hála a holdfénynek. Scar áll nyerésre, de Kimbley sikeresen megmenekül, bár súlyos sérülésekkel. Ed és Al tovább haladnak céljuk felé, de hóviharba keverednek és eltévednek. Ekkor egy hatalmas automailes alak rájuk támad és Ed automailje se működik valamiért rendesen.(bár erre utalt a férfi aki korábban kísérte őket, de nem nagyon értették)Aztán vették észre ők valójában már az északi állomásnál vannak és aki rájuk támadt az egy katona. Feltűnik Armstrong nővére( Olivier Milla Armstrong) is, aki elég keményen bánik Edékkel, de nem csak velük, hanem az embereivel is. Széttépi Armstrong levelét, azzal az okkal, hogy ő nem más véleményére kíváncsi, hanem a saját szemével akar meggyőződni az emberek képességéről. Innentől elkezdődik Ed és Al északi állomáson való kalandja.
Szerintem ez egy nagyon jó és izgalmas rész volt. Ebben a részben hallható 1-2 új zene, amit már alig várok, hogy kijöjjön OST formában. Főleg a végén dőltem a röhögéstől, amikor Olivier mondta Ednek: Ha nem jössz, akkor letépem az antennát a fejedről. xD Összeségében színvonalas rész volt, ami visszaadta a manga hangulatát is. :D