Friday, November 20, 2009

Fairy Tail 6.rész

Ez az anime egy híres shounen mangából lett készítve. Nagyon sokan nagy izgalommal várták az animét. Valakinek pozitív, valakinek negatív véleménye volt róla. Nekem személy szerint tetszett. Bár néhol zavart a mangafejezet rövidítése és a gyerekes hangulat, amit adott. Mondjuk az eleje a mangának szintén ezt a hangulatot adta.xD De elérkeztünk egy komoly részhez és nekem nagyon tetszik.:D Ezt is az elejétől fogom elemezni majd, de most egyenlőre a 6.részről írok csak. Rész tartalma röviden: Az Eisenwald nevű árnyklán megszerezte a Lullaby nevű halálos fegyvert. Ha valaki meghallja a hangját rögtön meghal. És ezt tömeggyilkolásra akarják használni bosszúból, amiért a klánjukat megszüntették. Persze ezt hőseink nem hagyhatják. Natsu és Gray Eisenwald vezére után indul míg Erza és Lucy visszatartja az egész bandát. Erzáról kiderül a beceneve Titánia és hatalmas erővel rendelkezik. Eközben Natsu és Gray különválnak és mindketten csatába keverednek. Erza sikeresen követi a Eisenwald vezérét. Kiderül eredeti célja a céhek vezetőinek megölése ezzel a fegyverrel, akik most épp egy helyen üléseznek mit sem sejtve. Elmenekül és egy áthatolhatatlan széfalat állít hőseink elé. Szerintem egy nagyon izgalmas résznél maradt abba a rész. Nagyon várom a folytatást.

Wednesday, November 18, 2009

Fullmetal Alchemist Brotherhood 32.rész

Őszintén szólva ezzel a résszel kapcsolatban két érzés keringett bennem. Egyrészt tetszett, mivel minden a manga szerint ment és a dumás részeket is szeretem. Másrészt zavaró volt, hogy a grafika néhol elég gyenge volt. Nem javult az előző rész óta. De ezzel a résszel vége is a dumás részeknek és jönnek a kedvenc részeim, amiket a manga olvasók biztos ismernek. És szerencsére a grafika is javul sokkal előzetes alapján.^^ Na akkor a rész tartalma röviden(SPOILER): Ed és Al még mindig keresik Mayt, aki eközben észak felé tart. Bár nem találják és inkább elkezdenek kutatni a Rentanjutsu után. Scar és egy idegen vele menekülnek a katonák elől, ami után persze Kimbley nyomoz. Roy találkozik felettesével, aki elég érdekes álruhát választ(női ruha xD). Ed és Al a Rentanjutsu után nyomoznak. Armstrong a könyvtárban találkozik Eddel és elmondja,hogy hol van Mei és ad egy ajánlólevelet az északi állomásra, ahol Armstrong egyik rokona a vezér. Később a könyvtárban találkoznak a Führer fiával, Selimmel és mivel Ed nagy csodálója elrángatja őket a házukba. A führer is megjelenik és nem túl kellemes beszélgetés történik. És Ed-ék elindulnak az északi állomásra. Legrövidebben ennyi a rész lényege. A következő részt már alig várom. Annyira izgatott vagyok milyenre sikerül megjeleníteni na meg az új szereplő szinkronhangjára. ^^

Tuesday, November 17, 2009

Darker Than Black



Elkezdtem még hétvégén egy animét, aminek a címe Darker Than Black. Sokan mondták nagyon jó és a híres Bones munkája is. Mégse reméltem tőle sokat. Szerencsére tévedtem és nagy kedvencem lett. :D Ha végig néztem az animét részenkénti elemzést fogok hozzá készíteni. Na meg persze a Kimi Ni Todoke-hoz és a Fullmetal Alchemist Brotherhood-hoz is. És azt hiszem fel fogom ide pakolgatni írásaimat is. Bár még kezdők de előbb utóbb publikálni kell őket, hogy fejlődhessek. xD
Röviden a Darkner Than Black alaptörténete: Évekkel ezelőtt a világ legtöbb részén felhúzódtak ismeretlen fekete falak, amik ezzel elválasztottak egymástól országrészeket. Ez a része még nem annyira érdekes, de a falak felhúzásával egy időben feltűntek különleges képességű emberek. De kik is ők? Egyszerű emberek voltak viszont a falak miatt különleges képességeket kaptak. Pl. elektromosság irányítása, időjárás irányítása, testcsere, teleportáció stb... Az erő használatáért viszont kell egy fizetség. Pl. alkoholivás, cigizés, sok étel. Emiatt kapták az egyezkedő nevet. Amire az alcím is utal.(Kuro No Keiyakusha= Fekete egyezkedők) Az emberek csak árulóként és gyilkosokként ismerik őket. Legtöbb ember tárgyként kezeli őket, vagy félnek tőlük és kerülik. Az anime bemutatja, hogy legkülönfélébb egyezkedők vannak és mindenkit más cél vezérel. Miért lettek olyan, amilyenek és miért kellett legtöbbnek gyilkolás mellett döntenie. Emellett a kapu titkáról is árulkodik itt-ott az anime és reméljük a végére ki is derül. Tehát szerintem ez egy elgondolkodtató anime. Az emberek jó és rossz oldaláról szól. Főként a rosszról és arról nem mindig az, aminek látszik. És sokszor az emberrel olyan történik, amit sose várt volna.
Itt az Op kedvcsinálónak. :D
http://www.youtube.com/watch?v=o7lAFH1VApc

Friday, November 13, 2009

Tomodachi 1.fejezet


Nem sok reménnyel kezdtem bele ebbe a mangába. Úgy gondoltam lesz benne négy fiatal, akik hülyéskednek együtt aztán majd megtalálják az igaz szerelmet stb... a szokásos.^^" De szerencsére tévedtem. Ez ennél sokkal jobb shoujo manga. :D Nos adott két lány Ai és Yamato. Yamato-t állandóan piszkálják, kiközösítik, de Ai összebarátkozik vele. De sajnos Yamatoék elköltöznek, de megígérik Aival, hogy újra találkoznak majd. Évekkel később Yamato épp 16 éves, amikor visszatér a városba és Ai középiskolájába kezd járni. Amikor az osztályban meglát egy fekete hajú és szemüveges lányt rögtön azt hiszi Ai(mivel kiskorában így nézett ki) és meg akarja ölelni. De amikor a mellette lévő lányra néz rájön rögtön, hogy ő Ai. Más lett a hajszíne és nem is hord szemüveget. Meg akarja őt ölelni, de ekkor a lány felrúgja Yamatot és ezt mondja: Ne érj hozzám! és ellóg az óráról. Ai találkozik egy Retsu nevű fiúval, aki a barátnőjének hívja a lányt, de nem úgy tűnik, hogy igaz lenne. Másnap Yamato még mindig próbálkozik Aival barátkozni, de nem sikerül. Sőt rá kell döbbenie nem olyan jó osztály ez. Néhány lány beszól neki: Miért nem barátkozol Mizutani-val? rögtön látszik a lányt kiközösítik és a lány ezt kiabálja: Én jól vagyok egyedül is! és kiszalad. Yamato a régi önmagára ismer rá és kimegy. Sírva fakad és kezdi feladni, hogy újra barátnők lehessenek Aival. Ekkor egy titokzatos fiúval találkozik, aki lelket önt belé és ennek hála ismét újult erővel vág neki. Kap egy sms-t Aitól, hogy szeretne vele találkozni. De az osztályban Retsu és barátai várják. Yamatoról kiderül nem hagyja magát és jól ellátja a bajukat és ekkor Ai a szemébe mondja, hogy ő küldte rá azokat a fiúkat. Yamato ezt nem fogadja el és ezt mondja: Ez alkalommal én foglak megmenteni Ai!
Tehát kellemes csalódás volt nekem ez a manga. Az összes shoujo fannak csak ajánlani tudom.

Kimi Ni Todoke 6.rész


Nemrég néztem meg a Kimi Ni Todoke 6.részét. Nagyon élveztem. :D Az egyik legjobb shoujo mangából készítik és szerencsére teljesen mangahű. Bár sajnos magyar felirat csak az első két részhez van és kénytelen vagyok angol felirattal nézni. :S Röviden a mai részben Sawako megszerezte első barátnőit és sikeresen ki is állt mellettük és szerencsére a pletyka ügy is megoldódott. Bár sajnos Sawako és Shouta kapcsolata ebben a részben nem haladt semmit. Na de nem is igazán baj. Emellett már a 3.résztől feltűnt egy új szereplő, aki a mostani rész végén is szerepelt. Kezdetben nagyon utáltam, de később megszerettem őt is. :D És aminek a legjobban örülök az animáció,zene és szinkronhangok hozzák az egész manga hangulatát. :D

Thursday, November 12, 2009

Fullmetal Alchemist Brotherhood 31.rész


Gondolom sokan ismerik a Fullmetal Alchemist nevet. Az egyik kedvenc mangám. :D Az első sorozatot azután néztem, hogy a mangának az 50.fejezete körül jártam. Sajnos a manga után nagy csalódás volt az első szezon. Persze az se volt rossz. Szerintem az is egy jó anime csak a mangához viszonyítva kevés volt nekem. Nagyon örültem, amikor 2009. áprilisban elkezdték a sorozat manga szerinti változatát. Bár az elején még nagy volt néhány újítás hozzá adva de amikor 15.részhez értünk mangahű lett teljesen. Nos és most már a 31.résznél jár. A 29.rész óta nekem kicsit furcsább az animálása de a 32.résztől visszatérnek a megszokotthoz. :D Ez a rész nem volt igazán pörgős. Inkább ilyen beszédes rész volt, de az ilyeneket is szeretem. Röviden a rész tartalma(SPOILER): Ed és Al eldöntötték, hogy Mayt megkeresik és kifaggatják a Rentanjutsuról, mert az segíthet nekik. Roy pedig folytatja életét, de közben nem mondott le arról, hogy a Führert megállítsa és megkeresse barátja gyilkosát. Emellett Edtől kérte volna vissza a kölcsönadott pénzt, de Ed kijelentette addig nem adja vissza, amíg Roy nem lesz a Führer. Így lett a rész címe 520 Cenz-es ígéret. Lan Fan elment a nagyapjával , hogy a hiányzó karja helyére automailt szerelhessenek. Scar pedig Dr. Marcoh-ot megbüntette tettéért.

Wednesday, November 11, 2009

Első bejegyzés és könyvek

Ez az első bejegyzésem. Sose gondoltam volna, hogy egyszer blogolok. xD Elsősorban a blogot azért hoztam létre, hogy anime/manga témában kedvenceim ismertessem, leírjam és véleményt is fűzzek hozzá. De felrakom a fanficeim is. Nagyon szeretek írni és elég sok van már. xD De egyéb dolgokat is fogok írni. Most novemberben rengeteg könyv jelent meg és fog is még megjelenni, amik szerintem nagyon érdekesek.

Stephenie Meyer: Eclipse - Napfogyatkozás

A híres Twilight sorozat 3.kötete. Már nagyon vártam és már sikerült is beszerezni. Sajnos iskola miatt kevés időm van olvasni, de ha van, akkor olvasgatok. Története: Bella élete visszatért a régi kerékvágásba. Azt leszámítva, hogy legjobb barátja egy vérfarkas és mivel Bella vámpírokkal barátkozik, emiatt Jacob kerüli. Illetve még ott van az Edwarddal tett ígéretük is, amire elég sokat gondol. De a nyugalmat több baj is megtöri. Seattleben furcsa gyilkosságok történnek és visszatért Victoria is, aki nem tett le a bosszújáról. Bellának sok gonddal kell megküzdenie és eldönteni ember marad vagy vámpír lesz? Szerelem vagy barátság?

Claudia Gray: Starrgazer

Ez az Evernight című kötet folytatása. Ezt még nem sikerült beszereznem, de tervezem, hogy előbb vagy utóbb beszerzem. Mivel ez is egy vámpírtörténet ez is könnyen a szívemhez nőtt. De nem csak azért, mert vámpírtörténet, hanem azért is mert pörgős, változatos, romantikus és nagyon színpatikus a két főszereplő. Története: Evernight falai között sok titok lappang. Egyre különösebben alakul Bianca és Lucas kapcsolata. Bianca szövetséget köt Balthazarral és kiderül egy titok, ami megrengeti főhősnőnket.

Noel Alyson: Blue Moon - Kék hold

Ez az Evermore című kötet folytatása.Története: Ever egyre otthonosabban mozog Damen világában és szerelmük egyre mélyül. De ekkor a lány választás elé kerül egy rettenetes esemény miatt. Az idő kevés és a döntés rettentően nehéz.

Cassandra Clare: Csontváros

Ezt várom a legjobban. Sajnos még sehol se találom. Története: Clary Fray, 15 éves lány elindul egy Pandonium nevű klubba egyszerű szórakozásból. Szemtanúja lesz, ahogy két furcsa tetoválásokkal teli fiú megöl egy másikat és a holtest eltűnik. A sorsnak hála Clary belekeveredik egy furcsa világba. Megismerkedik az Árnyvadászokkal és azon belül a helyes, de bunkó Jace-el is. Másnap anyját démonok elrabolják és őt meg akarják ölni. De miért? Hiszen mindketten emberek. És ha ez nem elég megkapja a Látás képességét, amire az Árnyvadászok nagyon kíváncsiak. Hogy alakul Clary sorsa?

Nos ezek az érdekesebb könyvek. Jó sok olvasni valóm lesz már látom előre. ^^